Reacties

Recensies

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Emiliekookt.nl
Average rating:  
 4 reviews
 by Petra
Workshop Marokkaans koken

" Een geweldige avond: voor een verjaardag hebben we samen met de kinderen en hun aanhang op de Breitnersingel een workshop gevolgd. Een doorslaand succes! Ontzettend leuk om met de familie samen aan de slag te gaan. Als introductie een proeverij van smaken met hapje en drankje, en daarna zelf snijden, bakken en koken. Emilie had met veel zorg de recepten voor een uitgebreid diner samengesteld. Haar begeleiding van ons als amateurkoks was totaal relaxed, en improvisatie werd ook aangemoedigd. De voorbereiding was tot in de puntjes verzorgd, veel verse producten en ingrediënten die ik nog nooit had gebruikt. Emilie had hier duidelijk een berg werk aan gehad. Na het koken hebben we natuurlijk onze gerechten aan de grote tafel samen opgegeten, en zijn we nog lang blijven hangen. Dank aan Emilie voor het delen van haar kennis, ze heeft ons een fantastische ervaring bezorgd!"

 by Max
Emilie kookt vorstelijk

Emilie kookt vorstelijk! Ik verheug mij steeds op de donderdag. Dan serveert Emilie haar driegangenmenu, waaruit het ook mogelijk is één of twee onderdelen te kiezen.
Het spannende is iedere keer weer te ervaren wat Emilie in petto heeft.
Zij is een meesteres in het bereiden van een grote diversiteit aan gerechten, zoals Marokkaans, Indonesisch, Indiaas, Italiaans, Frans en zelfs Nederlands.
En zij beheerst daarbij het delicaat toepassen van kruiden als geen ander.
Voor mij is de Italiaanse Lasagne een grandioos hoogtepunt.
En dan komt Emilie op donderdag met haar bakfiets op de afgesproken tijd de maaltijd persoonlijk afleveren.
Stralend enthousiast als een echte keukenprinses, nee als een vorstin getooid met keukenschort met haar “Emilie Kookt” logo.
Alle onderdelen van het menu prachtig verpakt in zakjes, bekers en schalen.
Kortom het is weer feest!

 by ignace
Luxe

Wat een luxe om na een dag hard (thuis)werken met een glaasje rosé in het zonnetje te gaan zitten in plaats van de keuken in, wetende dat je straks een lekkere en gezonde maaltijd krijgt thuisbezorgd van Emilie die op haar bakfiets een rondje door de buurt fietst!
Vandaag genoten van een Marokkaanse (maaltijd)soep waarvan de kikkererwten nog precies goed knapperig waren en de Harissa voor de lekker herkenbare smaak zorgt. Overigens, tot nu toe heb ik alleen nog maar heerlijke soepen van Emilie geproefd, die allemaal veel lekkerder zijn dan de simpele maaltijdsoepen die ik zelf altijd maak.
Vervolgens een flinke portie Marokkaanse pompoenstoofschotel met feta, dadels en een mooie , droge, volkoren ( biologisch en lekker gezonde) couscous. Omdat ik niet zo’n enorme grote eter ben, heb ik voor de lunch morgen nog een restantje daarvan!
Daarna nog een lekker dikke yoghurt met honing, walnoten en een beetje sinaasappel toe. Normaal eet ik geen toetjes, maar met die van Emilie word ik daar wel toe verleid en heb daar geen spijt van ( of we delen er eentje met z’n 2-en). Kortom een echt dinertje om lekker thuis van te genieten.
Ignace 23/4/2020

 by B. Berendsen
2 april

Deze week, op 2 april, bestelden we voor het eerst een door Emilie bereide maaltijd. Op de afgesproken tijd, half zeven, kwam zij met haar bakfiets voorrijden en overhandigde mij een papieren zak waarin het geheel was opgeborgen: het goed opgewarmde hoofdgerecht onderin, daarboven in verschillende kleinere papieren zakjes en bakjes de andere gerechten en diverse
sausen. Ondanks dat het menu bekend was voelde ik me een beetje jarig toen het gevarieerde pakket van gerechtjes voor me op tafel stond: een borrelhapje van fijngesneden selderijstengels met een gekruide humusdipsaus; het voorgerecht, rode bietjes in blokjes gesneden met stukjes geitenkaas en mais; een warme wrap gevuld met gevarieerde groentes als aubergine, courgette en
bruine bonen met een groene salsa en als groente zachtgroene rijpe avocadoschijven en gesneden ijsbergsla met een zachte roomsaus. Als toetje een crumble van rood fruit, vers uit de oven.
We hebben genoten van deze met zorg bereide maaltijd