Mijn producten

Herkomst producten

 

Ik kook  met zo veel mogelijk verse en en goede kwaliteit producten, vaak ook biologisch. Als er vlees in de gerechten zit, is het in ieder geval met een verantwoorde achtergrond. Datzelfde geldt voor de vis waar ik mee kook.

tomaten-scaled

Het gebruikte verpakkingsmateriaal bij de bezorgservice komt van de firma Bio Futura. Zij gebruiken natuurlijke grondstoffen die gecomposteerd kunnen worden. De hoofdmaaltijd zit in een menubox gemaakt van suikerriet en is composteerbaar. De salade- en sausbakjes zijn van bioplastic (niet geschikt voor warme producten) en gemaakt uit suikers van mais. De soepbekers zijn gemaakt van kraft-karton, sterk en duurzaam geproduceerd en ook composteerbaar.

De warme delen van de maaltijd zoals de hoofdmaaltijd en de soep zit in een verpakking die vlak voor consumeren nog even in de magnetron kan.

Ik zal als experiment voor de ovenschotels in het najaar ook af en toe aardewerken schalen gebruiken. Deze schaal haal ik op of neem ik weer mee als ik de volgende bestelling kom brengen