Over Emilie

Koken en lekker eten is een passie, al mijn leven lang. Ik houd van uitgebreid koken en lang tafelen. 

Dat is de reden waarom ik in maart 2020 ben gestart met EMILIEKOOKT. Een paar jaar heb ik bezorgd en gasten thuis ontvangen.

Wegens mijn gezondheid ben ik vorig jaar gestopt met alle zuivelproducten en ik besloot om zo min mogelijk dierlijke producten te gebruiken.

Dat maakte koken voor anderen lastig, omdat veel mensen toch graag vlees of vis willen eten.

Nu ga ik het over een andere boeg gooien en ga mij focussen op de vegan cuisine. Vooral omdat je ook plantbased zo lekker kunt eten.

Dat betekent wel dat je veel kookt met peulvruchten, paddestoelen en af en toe vleesvervangers.

Ik ga het koken voor anderen weer oppakken! Om te beginnen met de ‘Makkelijk op maandag’ boodschappen tas.

 

 

 

Emilie van Emiliekookt

Omdat ik een aardrijkskunde docent en een globetrotter ben, kook ik gerechten van over de hele wereld. Ik ben niet bang voor smaakvolle exotische kruiden en ingrediënten. Ik wil laten proeven, dat je ook heel lekker vegetarisch kunt koken en eten. Ik probeer veel te variëren in de herkomstlanden van mijn gerechten. Verder vind ik mooie, verse en verantwoorde producten belangrijk en maak daar zoveel mogelijk gebruik van.

Speciaal voor EMILIEKOOKT heb ik mijn HACCP diploma en Sociale Hygiene papieren gehaald en een RI&E opgesteld. 

Ik hoop je binnenkort te kunnen verwennen!’…

Sarah

16 nov 2021

De table d’hote is voor iedereen aan te raden die graag in de watten gelegd wordt en zich wil laten verassen door een heerlijk en sterwaardig diner met heerlijke wijn erbij!

Wij komen zeker een keer terug!

Petra

2 oct 2021

Een geweldige avond: voor een verjaardag hebben we samen met de kinderen en hun aanhang op de Breitnersingel een workshop gevolgd. Een doorslaand succes! Ontzettend leuk om met de familie samen aan de slag te gaan.

Max

2 april 2021

Emilie kookt vorstelijk! Ik verheug mij steeds op de donderdag.

Ignace

24 april 2020

Wat een luxe om na een dag hard (thuis)werken met een glaasje rosé in het zonnetje te gaan zitten in plaats van de keuken in, wetende dat je straks een lekkere en gezonde maaltijd krijgt thuisbezorgd van Emilie die op haar bakfiets een rondje door de buurt fietst!